WIE BEN IK

Mijn naam is Suman Natarajan (1967). Ik kom uit India. Ayurveda is altijd onderdeel geweest van mijn opvoeding en cultuur. Ik heb mijn Msc. International Relations behaald in 1991 en was vervolgens een aantal jaren werkzaam in de wereld van milieu-en ontwikkelingssamenwerking. In 1996 ben ik begonnen met het be(studeren) van Ayurveda en heb in 2000  besloten mij volledig te richten op de Ayurveda.


Ayurveda

De rijkdom en wijsheid die aan Ayurveda ten grondslag ligt blijft mij inspireren. Hoewel deze geneeskundige leer uit India stamt vind ik het een mooie uitdaging om het zo over te brengen dat het in het dagelijksleven van mensen hier in het westen, toepasbaar word.

De Ayurveda kent diverse tradities en vormen die allemaal voortkomen uit een gemeenschappelijke bron van kennis en wijsheid. Ik ben opgeleid in een traditie uit Kerala (Zuid India) door een Indiase leraar , Shri Thomas Punen, die op zijn beurt weer werd opgeleid door een meester. Deze specifieke vorm is nergens opgetekend en wordt doorgegeven van leraar op leerling. Vervolgens ben ik door Franklin Lafour te Maastricht opgeleid tot Ayurveda therapeute via een leerweg die naast de kruidenleer en lichaamsgerichte therapieën ook vooral de psychosomatiek en spirituele aspecten van de Ayurveda centraal stelde.

Ik ben mijn lieve wijze vader dankbaar voor de natuurlijke manier waarop hij mij zoveel leerde over kruiden, koken en verse gezonde voeding bereiden. In de vele jaren dat ik werkzaam ben als Lichaamsgericht Ayurveda therapeut, coach en begeleider heb ik veel verschillende mensen met diverse vragen en thema's mogen begeleiden in hun innerlijk werk en op hun specifiek pad. 

Bachbloesemtherapie
Jaren van ervaring en bestuderingen van de werking van de bloesemremedies van Dr. Edward Bach hebben er toe geleid dat ik een opleiding tot bachbloesemtherapeut heb afgerond. Ik bied samen met en naast de Ayurveda ook Bachbloesemtherapie aan.